בקע אצל אדם מבוגר_ניתוח בימים הקרובים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

19/11/2020 | 19:38 | מאת: איציק

שלום. אבי בן 76 וכבר מספר שנים ממליצים לו לבצע ניתוח בקע מפשעתי. לאחרונה הנפיחות רבה יותר ואבי החליט לבצע את הניתוח בימים הקרובים. הפרופסור המליץ לו על ניתוח בהרדמה מקומית שאורכו 20 דקות בערך, ללא תפרים, עם רשת ושחרור הביתה לאחר 3 שעות בערך. אבי עבר ניתוח מעקפים לפני קרוב ל-20 שנה ונוטל תרופות בגין כך. הקרדיולוג אישר את ההליכה לניתוח. השאלה - האם שיטת ניתוח זו מקובלת, יש לה הצלחות, מה הסיכון לאדם רגיל בניתוח עצמו, לאחר הניתוח, מה הסיבוכים שיכולים להיות. בנוסף לקחת בחשבון את גילו של אבי. בתודה מראש

שלום איציק היום הגישה היא לבצע ניתוחי בקע עם חורים קטנים (פחות מסנטימטר) משום שאחוז הסיבוכים נמוך ביותר וההחלמה מהירה ביותר. כדי להתרשם מהניתוח האופטימלי לאביך יש להעריך גורמים רבים ולא רק המצב הלבבי. ביחוד חשוב להבין האם יש סיבה לבקע. האם יש לחץ מוגבר?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב