אבני מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

15/10/2009 | 15:46 | מאת: ש

שלום יש לי אבנים בכיס המרה קטנות אבל אין לי כאבים בצד ימין של כיס המרה אלא יש לי כאבים בבטן העליון כאב כמו צריבה שורפת מבר לזה אני סובל מבעיות קיבה ולוקח לוסק אני מאוד פוחד לעבור ניתוח למרות שעדיין לא נקבע לי כי נקבע לי ניתוח אלקטיבי, אין לי כאבים ביום יום אלא רק לעיתים בין חודש לחודשיים ואני לא יודע אם זה מהקיבה או מהאבנים, אבל מעבר לזה אני מאוד פוחד לעבור כריתת כיס מרה בגלל ההרדמה המלאה וחושש שתמיד אדחה את הניתוח גם בגלל שאין לי כאבים ביום יום, אגב האם פטרוזליה עוזרת להקלה באבני מרה או שאין דרךלמוסס אבני מרה חוץ מניתוח? תודה

24/10/2009 | 11:32 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית אבנים בכיס מרה לרוב גורמים להתקפי כאב בבטן עליונה מרכזית ו או ימנית, בעלי אופי של "צירים", לעיתים קרובות מופיעים כשעתים לאחר ארוחה, יכולים להמשך בין מס' שעות ועד יומיים ולבסוף חולפים ספונטאנית. לעיתים הכאב יכול להיות מלווה בתחושת בחילה או הקאה. כך שאתה מבין כי אבנים בכיס מרה אינם קשורים בכאב קבוע אלא התקפי. מתוך תאור התחונות שלך נשמע כי הבעיה שלך היא בעיקר פפטית, ז"א קשורה לדלקת קיבה או תרסריון. בהחלט לפני שהייתי מחליט לטפל בכיס המרה שלך הייתי מבקש גסטרוסקופיה להערכת הקיבה והתרסריון. לגבי אבנים בכיס המרה אשר גורמות להפרעה הטיפול הוא ניתוח היות ומדובר בכיס מרה חולה המייצר מרה חולית מלשון חול ולכן גם אם מצליחים למוסס חלק מהאבנים, הרי שאלה שבות ונוצרות מחדש תוך חצי שנה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב