שאלה לד"ר-מה הגורם???

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

27/10/2019 | 17:04 | מאת: שואלת

שלום ד"ר, בת 30.לפני כשנה וחצי הגעתי למיון עם כאב בטן נוראי שהיה בעיקר בחלק העליון של הבטן (אפיגסטרי).כאב זה לווה בבחילות נוראיות ועליה של טעם נורא מהבטן .כאב בטן זה היה שני בתוך חודש מההתקף הראשון וגם התקף זה וגם הקודם היו יומיים לפני מחזור. בבדיקת הדם בהתקף זה היו לי ast-54 ליקוציטים 14.86 ניטרופילים 12.13 ולימפוציטים 1.74 בזמן שהותי במיון היה לי דופק גבוה ולחץ דם גבוה. בדיקת ct בטן הראתה מעיים דקים צמודים לבטן שמאלית -בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה שחלה שמאל עם נגעים היפודנסים 40*55ממ כל השאר תקין. אושפזתי לכמה ימים שבמהלכם בדיקות המעבדה היו תקינות. מספר ימים אחר ששוחררתי מאשפוז שוב היה לי התקף זהה שכלל כאבי בטן נוראיים וטעם מר שעולה אך בפעם הזאת לא הלכתי למיון. עשיתי אולטראסאונד כיס מרה בחשד לאבנים בכיס מרה ויצא תקין. מאז ועד היום בדיקות דם כולל תפקודי כבד יצאו תקינות. מה יכולה להיות הסיבה להתקפי כאבי הבטן האלה ולמה בהתקף הראשון הייתה עליה בליקוציטים וב ast? חשבו שזה אבנים בכיס מרה וכאמור האולטראסאונד יצא תקין. מה להערכתך יכולה להיות הבעיה ? האם יכול להיות שיש אבן בכיס המרה ולא רואים באולטראסאונד? בעיה אחרת? מאז ועד היום היו לי עוד כ 5 התקפים כאלה . בחלקם כשהגעתי למיון טופלתי במשככי כאבים ולאחר שעתיים הכאב עבר ובחלקם לא ניגשתי למיון. בבדיקות דם בהתקפים שעשיתי במיון היו ליקוציטים גבוהים ו AMYLASE מעט גבוה (106). מספר ימים לאחר ההתקף בדיקות הדם נורמליות לחלוטין. עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה שיצא תקינה . מה לדעתך יכולה להיות הבעיה??

הי, זה מקרה שדורש התעמקות. ממליץ לך לפנות לרופא המומחה בעיות אלו כדי שיוכל לעיין בתמונות הסיטי וההדמיות האחרות כדי להבין מה הבעיה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב