טיפול כירורגי לסרטן לבלב לאחר כישלון בוויפל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

29/07/2019 | 13:31 | מאת: המחלים

שלום ד"ר. אני חולה באדנוקרצינומה של הלבלב מזה כשנה. עברתי שני ניסיונות וויפל כושלים. כימותרפיה (פולפירינוקס)והקרנות (באיכילוב). וכעת מתחיל סדרה חדשה של טיפולים עפ פולפירינוקס (האונקולוג הוריד אחת מהתרופות ונתן מינון מאד גבוה לאחרות). הכישלון בוויפל נובע ממעורבות כלי דם. לא ידוע כרגע על גרורות. האם יש איזשהו טיפול כירורגי (ננו נייף וכו??) שיכול להועיל במצבי? בתודה ובברכה

קשה לענות על מקרה מורכב ללא כל המידע. באופן כללי ננו נייף נשמע כאפשרי אך צריך להבין למה לא שינו את התרופות . בנוסף ישנן אפשרויות טיפוליות מחקריות. תשובה רצינית ניתן לתת רק לאחר מעבר מעמיק על פרטי המקרה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב