תוצאות אולטסאונד US

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

29/09/2009 | 11:10 | מאת: שרית

הפנו אותי דחוף לסי.טי. של הטחול. בסי.טי. נכתב:"הטחול בגודל קין,במחצית הקדמית מודגם תהליך אזודנסי עם הטחול בגודל 5 ס"מ.לאחר הזרקת חומר ניגודי הגוש היפודנסי יחסית ליתר הטחול עם מבנה בלתי אחיד ומוקדים עוד יותר היפודנסי במרכזו.בסריקה מאוחרת הגוש הופך איזודנסי עם הטחול שוב". הופניתי למיפוי. במיפוי : "ממצאי הבדיקה מדגימים אזור תת קליטה גדול בטחול שלא מתאים להמגיומה.הממצא איננו ספציפי, אבחנה מבדלת רחבה כמתואר. הופניתי לביופסיה והתוצאות: three cores of fibroinflammatory tissue with small blood vessels and focal hemosiderin deposits.some of the blood cells contain fibrous thrombi . in addition a few sinusoidal blood vessels with hobnail endothelial cells and containing macrophages with erythrophago-cytosis are present. immunohistochemical stains for cd68,cd3,cd20,cd138 and highlight numerous histiocytes admixed with reactive t-and b lymphocytes and foxal collections of plasma cells respectively. cd34 stains blood vessels only.alfa-sma is positive in blood vessels and stromal cells.alk is negative. in summary: this is a mesenchymal lesion without morphological signs of malignancy. the presense of the scattered sinusoidal-like blood vessels raises the possibility of littoral cell angioma,however other mesenchymal processes (inflammatory pseudotumor? organizing infect?)can not be excluded. clinical and radiological correlation is required). לאחר הביופסיה הרופא ממליץ להוציא את הטחול. אשמח לקבל מכם חוות דעת מקצועית. מודה לכם מראש - ואם אפשרי בהקדם - אני פשוט לא מתפקדת. תודה רבה רבה !! שרית

07/10/2009 | 23:24 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לפני שאני מחווה דעתי, מס' שאלות: 1. מה גילך? 2. ממה את סובלת ומדוע עברת בדיקת CT?

18/10/2009 | 23:42 | מאת: שרית

שלום ד"ר גיל אוחנה - תגובה לשאלותיך - הופניתי ל-US כי היו לי קצת כאבים עמומים ברום הבטן (שמאז הם חלפו) ובלי קשר לסיבה ראו שב - US יש בעיה עם ממצא על הטחול שינוי מבני ומכאן התחיל המסע לכל הבדיקות שכתבתי לך עליהן. גילי הוא 61 ואני רוצה לומר לך, מעבר לכך בריאה לחלוטין, לא סובלת כמעט בכלל משפעת או אנגינה או כל מחלות שגרתיות אחרות, עושה ספורט וכל הבדיקות שנעשו לפני הביופסיה היו תקינות לחלוטין לא סובלת מכלום. ועכשו אני מקווה לקבל תגובתך על ההחלטה שבגינה פניתי אליך. תודה רבה על ההיענות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב