גרורות, פיזור משני בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/03/2019 | 09:29 | מאת: ערן

אימי עברה ניתוח לפני קרוב לשנה Radical Cystectomy + Lt NUR + Vulvectomy+ Ileal Conduit. לא קיבלה טפול כמותפי, אבל לאחר שב- CT התגלה מוקד היפודנסי חדש בגודל 1.6*1.7 ס מ בסגמנט 4 ומוקד דומה בקוטר 6 מ מ , חשוד לגרורות טופלה ב - ATEZO . למרות הטיפול, חלה החמרה ניכרת בפיזור המשני בשתי האונות. לדוגמה הגוש הגדול בסגמנט 4 הגיע לקוטר 7 ס מ. האונקולוג ממליץ על המשך טפול תומך בלבד, לאור גילה המתקדם (ילידת 1933) וחשש מסיבוכים רבים בטפולים כמותרפיים. האם תיתכן התערבות כירורגית ? או אולי טיפול אחר

לגרורות ישנן היום הרבה מאוד אפשרויות טיפוליות (כריתה כירורגית, צריבה כירורגית עם גלי מיקרוגל, צריבה עם גלי רדיו, הקרנה, ועוד). כדי להעריך את האפשרות הטיפולית העדיפה יש צורך להבדק במרפאה בהקדם.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב