בדיקת סיטי פרוטוקול לבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/02/2019 | 22:29 | מאת: debby

שלום דר, בחצי שנה האחרונה יש לי אירועים של היפוגליקמיה לאחר אוכל בממוצע שעתיים לאחר ארוחה אני מגיעה קבוע ל60 ומטה מדי פעם גם 45. הרופא ביקש שאעשה סיטי בפרוטוקול לבלב. ואכן כל עשיתי השבוע אבל זה נראה לפי הבנתי שהלבלב תקין ויש ממצאים אחרים. אודה לתשובתך . הממצאים לפי הכתוב בדיקה: בטן: הכבד תקין בגודל ובמרקם. שני מוקדים היפודנסיים זעירים בסיגמנט 3 אינם עוברים האדרה. מוקד היפודנסי נוסף בסגמנט 5 בקוטר 1.1 ס"מ גם הוא אינו עובר האדרה. לא הודגמה הרבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות. טחול תקין בגודל ובמרקם. טחולון מוקד היפודנסי פריפרי בקוטר כ-1 ס"מ טיבו אינו ברור. לשקילת קורולציה עם MRI. לבלב תקין במרקם ובמבנהו, לא הודגמה הרחבת צינור הלבלב. כליות תקינות שופכנים תקינים. רטרופריטונאום ללא הגדלת קשריות לימפה. אורטה בטנית אינה מורחבת. פתולי המעי ללא ממצא חריג. לא הודגם נוזל או אוויר חופשי בבטן או באגן. שלפוחית השתן ואברי האגן ללא ממצא פתולגי. לא הודגם גוש אגני. לסיכום: מוקדים כבדיים שפירים קרוב לוודאי- לקורולציה סונוגרפית. מוקד היפודנסי בטחול שטיבו אינו ברור לשקילת קורולציה עם MRI לא הודגם מוקד האדרתי לבלבי בשלב העורקי. מאוד לחוצה ואשמח לתגובה כאן מה אומר הבדיקה. עליי לציין שבחודשים האחרונים אחרי כמות מסויימת שאני אוכלת אפילו כריך מ2 פרווסת אני מרגישה בקיבה ממש מלאה כאילו אכלתי המון וזה ממש מציק ולוקח לזה כמה שעות לעבור. האם קשור כאן לממצאים? אני בחורה בת 32 ברקע השימוטו תירואיד ואסתמה. תודה מראש

זהו מקרה שבו אני צריך לעבור על ההדמיה בעיניים שלי ולא רק לקרוא פענוח. כדאי שתפנה בהקדם למרפאה שלנו בלינסון כדי שנוכל לתת לך חוות דעת מקיפה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב