אדנומה גדולה מסוג fnh בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

10/10/2018 | 22:06 | מאת: איריס מ.

לד"ר שדות שלום רב! שלחתי לך את תוצאות הביופסיה וה mri המפורט אך כנראה שלא עבר. יש כתובת email שניתן לשלוח? לפי הבנתי יש כמה סוגי אדנומה, ועל פי הבדיקות האדומה שיש לי נראית כמו אדנומה מסוג fnh. 1.האם כשהאדנומה כבר בגודל 9ס"מ רצוי לנתח? (לעיתים אני מרגישה משהו שם אך לא ממש כאב) 2.האם סטלרה בזריקות יכולה לגרום לאדנומה? 3.האם הצפה של ביוב בבית יכולה לגרום לאדומה? (אמנם בבייסמנט אך לעיתים ירדתי למטה עד שניקו הכל). תודה וכל טוב!

זה נכון שיש כמה סוגי אדנומות. FNH זה גידול אחר, לא אדנומה. התאור שלך מחייב בדיקה. הגודל מדאיג ולכן זה צריך להעשות בהקדם. אשמח לבדוק אותך במרפאה, להעריך, ולהסביר ביתר פרוט. כמו כן יש צורך בבירור נוסף לפני קבלת החלטה טיפולית. רפואה שלמה, ערן

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב