פוליפים/אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/08/2018 | 04:20 | מאת: דן

שלום רב, לפני כחודשיים אושפזתי בעקבות דלקת בלבלב. בUS ו-CT במהלך האישפוז וב-US נוסף ו-MRCP לאחר האישפוז לא הודגמו אבנים בכיס מרה. השבוע לאחר כחודשיים הודגמו פוליפים או אבנים בבדיקת US בגודל 1 ממ. מזה כארבעה חודשים סובל מגרד מציק באזור קבוע בחלק ימני מרכזי/עליון של הגב(בערך מאחורי הלבלב) טיפול במשחת סטרואידים לא עזר. האם מחייב ניתוח להסרת כיס מרה?
 האם הגרד קשור?

חשוב לפנות למרפאה כבד לבלב בבלינסון בהקדם! החשוב ביותר לשלול את האפשרות שמדובר בסרטן. מעבר לכך רק אחרי הבדיקה מקיפה ניתן להתוות תוכנית טיפולית

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב