שאלה כללית

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/09/2009 | 19:08 | מאת: RR

שלום האם יש אפשרות לניתוח כיס מרה הסרתה עם הרדמה אזורית? ולא מלאה? ואם האבנים הן קטנות ואני לא אמהר לניתוח אז יכול להיווצר צהבת שזה סיכון גבוה לחיים? ועוד דבר האם אי ספיקה קלה בלב יכולה להיות בעיה בניתוח? תודה

05/09/2009 | 11:31 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ניתוח כיס מרה נעשה בהרדמה כללית בלבד. אבנים קטנות בכיס מרה נוטות להיות בעיתיות בגלל גודלן טהאפשרות שתעבורנה לתוך צינור המרה הראשי. במקרה זה יכולה להגרם דלקת הלבלב או צהבת חסימתית או זיהום ודלקת של דרכי המרה. אי ספיקה קלה בלב אינה מהווה בעיה לניתוח זה.

13/09/2009 | 13:03 | מאת: RR

שלום איך יודעים אם אבן עוברת בצינור וגורמת לדלקת או צהבת? ועוד שאלה אם בבית חולים נאמר לקבוע ניתוח אלקטיבי לא דחוף זה אומר שזה לא חמור ואין מה למהר? תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב