ממצא היפודנסטי בראש הלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

29/08/2009 | 10:36 | מאת: קרן

בנומבר שנה שעברה הופנתי למיון עקב כאבי בטן חזקים בבדיקת CT הועלו 2 ממצאים , בקע טבורי וציסטה בראש הבלבלב בגודל 5 מ"מ באותה שנה נותחתי לתקן את הבקע עקב פיתולי מעי , מאז אני סובלת מתחושות של אי נוחות בבטן וכאבי גב לא קבועים . לפני כשבוע נגשתי שוב לבדיקת CT הממצאים : באיזור ראש הלבלב הודגם ממצא היפודנסי בצפיפות נוזלית מעוגל ומוגבל היטב בקוטר 11 מ"מ ללא סימני העשרה בשלבים שונים של ההזרקה . שאלתי מה זה אומר ? מהו ממצא היפודנסי ? האם הוא יכול להתפתח למשהו אחר ? מה ההשלכות , האם מורידים זאת ? האם ניתן להטין זאת באמצעות טיפול תרופתי ? אילו בדיקות עליי לעבור ? ביופסיה ? לעזרתך אודה כמו כן אני בת 30 ללא בעיות רפאיות לא נוטלת תרופות מיוחדות ההיסטוריה הרפואית 2 ניתוחים קיסריים וניתוח בקע .

29/08/2009 | 13:58 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מהתאור שלך נראה כי מדובר בציסטה שפירה של הלבלב. ואילולא המיחושים בבטן שמהם את סובלת מידי פעם כמו גם הגדילה של הציסטה מחמישה מ"מ עד 11 מ"מ, לא היייתי ממליץ על המשך בירור. האם קיים סיפור משפחתי לממאירות הלבלב? מציע בכל זאת לבצע בדיקת אולטראסאונד אנדוסקופי (EUS) שבעזרתו ניתן לדקור את הציסטה ולשאוב מעט נוזל לבדיקה של סמנים מסוימים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב