קושיות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/08/2009 | 22:48 | מאת: oOo0oOo

אני מודע לכך שיתכן וזה לא הפורום המתאים ביותר, אך במידה ומי מהקוראים יודעים ומוכנים לענות אפילו על חלק מהשאלות, אשמח. (כמובן שלא תחליף להמשך בדיקות ומעקב) להלן פרטים נוספים ושאלות נוספות בהמשך להודעה הקודמת, נא לה להבהל מאורך ההודעה :-) תודה רבה מראש ! הפרטים : בן 30, לא מעשן, לא שותה אלכוהול, משקל תקין, בריא (פרט למתואר כאן), בעקבות צרבת ממושכת של כשנה וחצי, נמצא הליקובטר, הטיפול האנטיביוטי לא עזר, הופנתי לגסטרו, אובחן בקע היאטלי של כ 3 ס"מ, גסטריטיס (דלקת בקיבה) ואזופגיטיס דרגה 2. (בצקת רירית עם פלכים אדומים בשליש התחתון של הוושט - נלקחה ביופסיה) אודם ובצקת רירית באנטרום. (בצל תריסריון ותריסריון יורד תקינים) כמו כן נמצא הליקובקטר וקיבלתי טיפול תרופתי משולב חזק יותר (אני מניח) מהפעם הקודמת. (KARIN, אומפרדקס, קלבטן ו Flagyl) - נאמר לי לחזור בעוד חודש לבדיקה וקבלת תשובת הביופסיה. הקושיות :-) : 1. כיצד ניתן לדעת האם בגלל הבקע נגרמה הדלקת בוושט (הבקע אפשר את החזר תוכן הקיבה), או בגלל חיידק ההליקובקטר ? (רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת החיידק כאשר התלוננתי על צרבת, אך במקומות אחרים קראתי שלא באמת מצאו קשר בין החיידק לבין הצרבת) 2. האם בקע של כ 3 ס"מ נחשב לבקע קטן, בינוני, או גדול ? 3. כששאלתי את הרופא מה הסיכוי לתסמונת בארט (בעקבות הדלקת והביופסיה), הוא אמר 50%/50%, האם אכן אלו הסיכויים בד"כ ? (לפני הבדיקה הבנתי שהם הרבה פחות), והאם מה שהרופא רואה בעיניים במהלך הבדיקה יכול היה להשפיע על תשובתו, או שזה לא משהו שרואים בבדיקה ? 4. קראתי שהסיכון שתסמונת בארט תהפוך במרוצת בשנים לסרטן בוושט היא כ 1%-2%, האם זה אכן אחוז הסיכון הידוע בספרות הרפואית ? 5. האם נכון שבמידה וקיימת תסמונת בארט, רק נמצאים במעקב ? במידה וכן, כל כמה זמן ? במידה ולא, אלו דברים נוספים מבוצעים ? 6. במידה וחולים בסרטן הושט המתאים לסוג המתפתח בעקבות תסמונת בארט, אשר מאובחן בשלב ראשוני יחסית (בשל המעקב השנתי) מהי הפרוגנוזה ? 7. במידה וקיימת תסמונת בארט, האם זה מצב הפיך ? 8. לפי תיאור סוגי הבקעים שקראתי, מדובר כנראה ב Type I, מכיוון שמעולם לא היו לי כאבים בבטן/חזה, אלא רק צרבת, הבנתי שבד"כ לא מנתחים, אך מצד שני לא ממש יודעים מה השפעת התרופות לטווח ארוך (עשרות שנים), במידה ולא מנתחים, וע"י שינוי הרגלי תזונה ואורח חיים (עם או בלי תרופות) הצרבת נעלמה, האם עדיין יש סכנה לגרום לוושט נזק, מבלי שארגיש ? (לדוגמא, מעבר תוכן מועט מהקיבה לוושט דרך הבקע שלא נותח, מבלי שארחוש בכך, הגורם נזק) תודה תודה תודה.

16/08/2009 | 16:25 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אתה צודק, אכן זה לא הפורום המתאים, אך בכל זאת קיבלת התייחסות. אני חושב שעניתי על מרבית הקושיות שלך, עדין עדיף שתחכה לתשובות הביופסיה וכל אחוז שהוא שתקבל מרופא כזה או אחר יהיה עדין בגדר ניחוש טוב. אוסיף, כי קיימות עבודות בספרות המראות כי אפיתל ברט יכול לסגת בעקבות ניתוח לתיקון הרפלוקס בכ- 60% מהחולים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב