nf 1

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/07/2009 | 23:23 | מאת: שמואל

דק אוחנה אים אפשר לכבל תשובה בבקשה מישאלה ששלכתי בתאריך 22 ביולי קתבתי יוטר פרטים עלי תודה

24/07/2009 | 19:44 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מצטער על העיכוב חולים עם נוירופיברומטוזיס יכולים לסבול מסוגי גידול שונים בחלל הבטן, בעיקר מסוג neurofibromasשל המעי או האומנטום (חלק שומני העוטף את המעיים או אפילו של אזור בחלל הבטן שנקרא הרטרופריטונאום. בחולים אלו מדווח גם על גידולים שפירים מסוג GIST-gastrointestinal stromal tumor. הסימפטומים יכולים להיות כאב בטן ממושך. במידה וכאב הבטן עדין קיים ולאור הממצאים ב-CT ממליץ להמשיך בירור ע"י גסטרוסקופיה ו- MRI של הבטן.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב