דחוף דחוף דחוף

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

12/07/2009 | 18:11 | מאת: גילה

בעלי בן 65, ביום חמישי האחרון הגיע למיון עם כאבי בטן חריפים צולם באולטראסאונד,עבר בדיקות דם ושתן ,נראו אבנים בכיס המרה,טופל במיון בנוזלים עם תרופות נגד הרגעה וזנטב לאולקוס שממנו סובל גם. לאחר כמה שעות הרגיש טוב ושוחרר לא לפני שהתבקש לפנות לרופא המטפל למעקב רפואי. מרגע ששוחרר החל להרגיש שוב גרוע והחל לקחת זנטב אופטלגין נוזלי פפברין וכשכל אלו לא עזרו לו לקח וליום שבקושי עזר לכאבים,כך עד יום שבת האחרון שהעלתיע אותו למיון חזרה ואותו הכירורג שבדק אותו בפעם שעברה בדק אותו שוב ביצע צילומי רנטגן,בדיקות דם נתן לבעלי שני גליצרין[לאחר שבעלי טען כי 5 ימים לא נכנס לשירותים] שגם הם לא עזרו לו ליציאות. אציין כי ניתן לבעלי נוזלים עם תרופות והוחלט על אישפוז לאחר שהתגלתה דלקת בכיס המרה. עברו כמעט 24 שעות מרגע האשפוז ואחד הרופאים אמר לבעלי כי ברגע שהאנטיביוטיקה תסתיים ישוחרר ויגיע לאשפוז לניתוח הוצאת כיס המרה. שאלותיו הן: האם לא מנתחים בזמן דלקת? [זה מה שהרופא אמר לבעלי בפעם הראשונה שהיגיע חמיון כאשר לא התגלתה]? אנא תשובך המהירה מאחר וחמר מתכוונים לשחררו מבית החולים. בתודה מראש

13/07/2009 | 23:06 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

קיימות שתי גישות טיפוליות מקובלות לדלקת חדה של כיס המרה. גישה אחת דוגלת בניתוח דחוף כפי שקורה בדלקת של התוספתן. גישה שניה דוגלת ב"קירור" מצב הדלקת ע"י צום ואנטיביוטיקה, אשר במרבית המקרים מוביל לנסיגה מוחלטת בדלקת ואז ממליצים על ניתוח מתוכנן להסרת כיס המרה כחודש עד 6 שבועות לאחר מכן. למחלקות כירורגיות בארץ יש אחת משתי הגישות ולרוב מדובר במדיניות מחלקתית. במקרים בהם הטיפול האנטיביוטי לא עוזר, לעיתים צריך לנתח ואז התנאים פחות אופטימלים והניתוח מסובך יותר ביחס לניתוח שמבוצע תוך 48 שעות מהגעת החולה או לאחר חודש מחלוף הדלקת.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב