ניתוח להוצאת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/06/2009 | 14:23 | מאת: שולה

שלום רב, אני בת 65 מטופלת בכדורים ללחץ דם (טריטקס) שגובהו 160/80, שומנים בדם (ליפיטור) וסכרת לא מאוזנת (גם ע"י הכדורים – לא מאוזן). בנוסף, כבד שומני. לפני שנה נמצא בכיס המרה מספר אבנים קטנות + פוליפ בגודל 0.5 ס"מ, אני מבקשת לדעת אם אפשר לא לבצע את הניתוח להוצאת כיס המרה כמו שהומלץ ע"י הרופא הכירורג. הנ"ל מבוצע בהרדמה מלאה ואני מפחדת מהרדמה עקב כל הנ"ל, אודה לתשובה, שולה.

27/06/2009 | 13:36 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

השאלה היא לא החשש מהרדמה כללית אלא הצורך הרפואי בניתוח להסרת כיס המרה.האינדיקציה השכיחה ביותר לניתוח זה היא התקפי חצצת המרירה, קרי האם עברת התקפים של כאב בבטן ימנית עליונה , לעיתים לאחר ארוחות , מלווים או לא בתחושת בחילה או הקאה? במידה, ויש לך כיס מרה עם אבנים, אבל ללא כל התקפי כאב או תלונות אחרות אשר ניתן לייחס למחלת אבנים בכיס המרה, למעט נוכחות אותו פוליפ בגודל 5 מ"מ, הרי הפוליפ לכשעצמו אינו מהווה אינדיקציה חד משמעית לניתוח. מאידך, קיימת אינדיקציה יחסית לניתוח אם לוקחים בחשבון את הסכרת הלא מאוזנת יחד עם האבנים והפוליפ. הפחד מהרדמה כללית הוא ברובו פסיכולוגי. בעיני ככירורג זוהי ההרדמה היותר בטוחה בניתוח.

27/06/2009 | 21:27 | מאת: שולה

המון תודה על התשובה המקיפה והעיניינית, הכאבים שאני חשה הינם בצד שמאל בבטן עליונה, האם יתכן שהכאבים מוקרנים מכיס המרה לצד זה? שוב תודה ויום טוב!

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב