תגובה לאלכוהול

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

02/11/2010 | 19:49 | מאת: ליאורה מורג

אבקש לדעת האם קיימת תופעה מוכרת המתאפיינת בהתקף של התנהגות לא רציונלית, ואובדן קשר עם המציאות כתוצאה משתיית וודקה. לא מדובר בתגובת שיכרות אלא ממש בהתקף מוזר

בשתייה מתמשכת קיימת תסמונת הנקראת ורנקה - קורסיקוף . הראשונה פגיעה במערכת העצבים המרכזית ואז בילבול ,ריקוד יש העיניים והליכה בלתי יציבה !השנייה הוא ביטוי נפשי והפרעות בהתנהגות שחלקן הופכות בהמשך לבלתי הפיכות . חלק מתופעות אלה מגיבות למתן טיאמין שהוא ויטמין B1 .

מנהלי פורום רפואה דחופה