הכרה או לא ?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

15/04/2009 | 23:26 | מאת: המתעניין

אם חולה במצב סטיטיקוס אפילפטי ולמרות שקיבל 12 וחצי מיליגרם דורמיקום IV וגם וואליום ופעמיים נבדקו אישונים ללא תגובה לאור מחוסר הכרה וטכיקרדי האם הדבר יכול להעיד על חומרת מצבו? כשהבאנו אותו התקבל לחדר הלם בתחילה רופא אחד טען שזה מצב שניתן לביים אני כמתנדב ואולי אני טועה? חשבתי שתגובת אישון זה רפלקס לא רצוני שזה אומר ומעיד על חומרת מצב החולה קטונתי מלחלוק על מלומדים ממני אך שואל מסקרנות א)האם אכן הרופא בחדר הלם צדק?(החולה טופל) ב)האם אכן חולה במצב כזה באמת הדבר יכול להעיד על בעיה רצינית ? בעיקר כשהחולה כבר פירכס כחצי שעה והמשיך גם בדרך לפרכס למרות דורמיקום או שמא מצב כזה דווקא יכול להיגרם בהשפעת ההתקף או הדורמיקום? תודה על תשובתך המלומדת כנאמר מכל מלמדי השכלתי! :-)

אני מציע לך להתעניין במצב החולה עכשיו .הכוונה כעבור 24 שעות ....... החולה היה בסטטוס ואז היפוקסיה מוחית מתמשכת ובמקביל קבל סידציה . בחלק מהמקרים מגיעים לביצוע CT מח לשלילת בצקת מוחית -על רקע ANOXIC BRAIN .. אני אשמח לקבל עדכון .

מנהלי פורום רפואה דחופה