מחלת וילסון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

06/12/2008 | 23:27 | מאת: מיכל

שלום רב, אני מאושפזת כתוצאה מצהבת ודלקת בכבד במרכז הארץ. החשד - מחלת וילסון. התברר בבירור שערכו כי במהלך ניתוח להסרת אבנים בכיס המרה לפני 4 שנים, שכחו בגופי 2 טבעות. 1. בצילום שבצעו הטבעות היו בצ'קום ונמצאות כרגע במעי. האם יתכן שלא אזדקק לניתוח להוצאתן והן תצאנה לבד? 2. האם הדלקת בכבד קשורה לגופים הזרים? 3. האם יתכן כי הטבעות הן אלה המפרישות נחושת וגורמות לסממנים של מחלת וילסון? 4. האם סממנים של טרשת נפוצה זהים לסממנים של מחלת וילסון? אודה על תשובתכם, מיכל

מחלת וילסון היא הפרעה במטבוליזם של הנחושת . בקשר לטבעות קיים סיכוי טוב להתפטר מהן ללא ניתוח .......... הקשר בין הטבעות לבין המחלה הוא מקרי..........

מנהלי פורום רפואה דחופה