אי ספיקת לב או בעיה ריאתית?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

24/12/2014 | 22:44 | מאת: אילן

שלום בחולה מבוגר (שאינו מתקשר)מזה זמן משתעל, משמיע אנחות, נשמעים חרחורים בנשימה, לפעמים נושם בקצב מואץ ומאומץ. איך ניתן להבדיל האם מדובר בדלקת ריאות או בבעיה לבבית כמו אי ספיקת לב וכדומה? עקב חום הוחל בטיפול אנטיביוטי, אם כי ספירות דם יצאו תקינות, וכן תרבית דם ללא צמיחה, רק תרבית שתן חיובית, אבל זה חיידק שהיה קיים עוד לפני. בצילום ריאות אין אבחנה של דלקת ריאות: בוצע צילום AP בלבד, בישיבה ציור אינטרסטציאלי וברונכוווסקולרי מוגבר דיפוזי שערי הריאות בולטים אין עדות לתפליט פולירלי לחולה אין רקע לבבי מלבד קוצב לב עקב ברדיקרדיה, וכן מספר אירועים של פרפור פרוזודורים במסגרת אשפוז חריף עקב ספסיס, ומטופל בפרוקור) תודה

יש להתייעץ עם רופא המשפחה יש להיבדק ע"י קרדיולוג ולשקול ביצוע אקו לב יש להתרשם קלינית מהחולה (קוצר נשימה .צילום חזה .בצקות בשוקיים .............). אם מפתח חום או יהיה בקוצר נשימה זו סיבה מוצדקת לאשפזו בבית חולים לצורך הערכה כללית .

מנהלי פורום רפואה דחופה