שאלה בנושא צילומי רנטגן / סי.טי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

16/03/2013 | 00:29 | מאת: רועי

שלום רב, בחצי שנה האחרונה מצאתי את עצמי מגיע לצילומי רנטגן כמה פעמים. עשיתי 4 צילומי רנטגן רגילים בברך ובקרסול לאחר חבלה שעברתי. לאחר כחודש עברתי צילום בטן עליונה (עם חומר ניגוד - בריום אם אינני טועה) מחשש לכחב קיבה/תריסריון וכחודש לאחר מכן סריקת סי.טי קרסוליים.אני חושש מאוד מכמות הקרינה שנחשפתי אליה .אציין כי לא ידעתי את הרופא האורטופד שהפנה אותי לסריקת הסי.טי על צילום הבטן שעברתי מאחר ולא ידעתי על רמת הסיכון הכרוכה בסריקת סי.טי. האם יש לי סיבה לחשוש? תודה רבה

יש לשמור על עוצמת קרינה נמוכה . יש להימנע מצילומים מיותרים ולבצע את הבדיקות החיוניות בלבד !

מנהלי פורום רפואה דחופה