חזרת חום בזמן טיפול אנטיביוטי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

04/12/2019 | 06:21 | מאת: יעקב

שלום רב, ילדי בן שנה ותשעה חודשים ומטופל בטיפול מונע לא סמטת תינוקות( משאף פלקוסטייד ובזמן התקף גם וינטולין) בסוף השבוע האחרון היה 3 ימים עם חום גבוה(באזור 40) והתחיל טיפול של מוקסיפן(8מ״ל, פעמיים ביום) מיום ראשון, בעקבות חשד לדלקת אזניים. אתמול בערב, לאחר שהיה שיפור במצב, העלה שוב חום שמלווה בשיעול חזק מאד וחנק, אז בנוסף לאנטיביוטיקה, התחלנו טיפול של התקף אסטמה. מה יכולים להיות הסיבות לעליית חום בזמן הטיפול האנטיביוטי( להזכיר.פ, הוא התחיל לקבל אנטיביוטיקה מיום ראשון למשך 7 ימים). האם יכולה להתפתח דלקת ריאות תוך כדי טיפול אנטיביוטי?

יש להיבדק ע"י רופא ילדים לשלילת דלקת ריאות והחלטה על המשך טיפול אנטביוטי .

מנהלי פורום רפואה דחופה