ACJ II

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

02/05/2007 | 16:55 | מאת: יובל

שלום, אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאלה כתוצאה מנפילה מאופניים לפני 10 ימים, קיבלתי מכה חזקה בכתף, לאחר צילום רנטגן עם משקולות אובחנתי עם ACJ II אני עוסק בספורט בצורה מאוד אינטנסיבית ולכן חשוב לי להבין מתי אוכל לחזור לפעילות ובאיזו עצימות מתי אני אמור להרגיש שיפור משמעותי ללא הגבלה בתנועה? (סדר גודל של זמן) מתי אוכל לחזור לפעילות קצת יותר אינטנסיבית? האם זה בערך 3 חודשים? בעבודה אני יושב כל היום מול מחשב, האם זה ייפגע בהחלמה? (השימוש במקלדת ועכבר) מתי הכתף אמורה לחזור ל 100% כח? תודה

03/05/2007 | 06:05 | מאת: ד"ר איתי פניכל

מדובר בפגיעה של מפרק ה- ACJ עם קרע חלקי של רצועות, בדומה ל"נקע" בקרסול. ההחלמה בד"כ מפגיעות מהסוג הזה מלאה לחלוטין . זמן ההחלמה הממוצא הוא בין 6 ל-12 שבועות. ברגע שהכאבים פוחתים אפשר לחזור בהדרגהלפעילות גופנית מלאה . עבודה מול מחשב לא תשפיע לרעה על תהליך ההחלמה. בהצלחה דר איתי פניכל מומחה בכירורגיה אורטופדית מרכז רפואי רבין , קמפוס בלינסון

03/05/2007 | 15:54 | מאת: יובל

הבנתי שעצם הבריח בצד ימין למעשה לא תחזור יותר לאותו מיקום, האם יש משמעות מעשית לזה? (איזושהי הגבלה?)

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים