עזרה בפיענוח MRI של הברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

08/11/2016 | 23:05 | מאת: בני ב

במהלך חיי סובבתי 3 פעמים את ברך ימין בגלישה הפעם ה 1 לפני 13 שנים השניה לפני 4 שנים ואחרונה לפני חודש כאשר בפעם האחרונה שסובבתי נגשתי ל MRI מכיוון שכאב החמיר מאוד לאחר בדיקת אורטופד להלן תוצאות הבדיקה. הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול הבדיקה בוצעה לבירור חבלה סיבובית. כמות מוגברת במידה בינונית של נוזל בברך. מהאינסרציה אל הפמור. - קרע מלא של הACL ה PCL בצקתי בחלקו האחורי באזור האינסרציה אל הטיביה וקיים חשד לנזק חלקי. בצקת לשד עצם בקונדיל הפמורלי הלטרלי עם מידה קלה של דחיסה קורטיקלית כחלק ממנגנון הפגיעה. בצקת לשד עצם בראש הפיבולה ובפלטו הטיביאלי הלטרלי, מתאים לקונטוזיה גרמית. מהאינסרציה אל הפמור. קרע חלקי של ה MCL ה LCL תקין. לא נראים קרעים של המניסקים. מנגנון האקסטנציה תקין. לא נראים קרעים בסחוסים. הרטינקולום שמור. . קיים פרגמנט חופשי בברך שמקורו לא ברור. הפרגמנט נראה בצורה המיטבית בסדרה האקסיאלית- ראה חתך 17 - אורך הפרגמנט כ- 11 מ"מ. הפרגמנט נמצא קדמית לACL בסיכום: .ACL - קרע מלא של ה פרגמנט חופשי בברך. ברצוני להבין מה התוצאה אומרת ומה ניתן לעשות? תודה

12/11/2016 | 19:09 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

מדובר בפגיעה שגרמה לברך "להכנס פנימה" לכיוון מרכז הגוף. נקרעו רצועה מייצבות בחלק הפנימי שנקראת MCL - לרוב אין צורך בניתוח בשבילה. רצועה צולבת קדמית - ACL - לגביה ניתן לדיין אם לנתח או לא, תלוי בגיל, סוג פעילות גופנית וכו. הממצאים של קונטוזיות - זה חבלה לעצם עצמה, מחלים לבד. הפרגמנט החופשי - צריך לרטות היכן הוא נמצא ויתכן שצריך להוציא אותו בניתוח ארטרוסקופי אם הוא גורם להפרעה בתנועה. בינתיים יש להתחיל בפיזיותרפיה לשמירה על טווחי התנועה וחיזוק השרירים. הניתוח אינו דחוף אלא אם כן יש הגבלה בתנועה ותקיעה של הברך.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים