קשירת פיקת הברך לאחר פריקות חוזרות

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

02/07/2016 | 23:31 | מאת: עדי

הבת שלי(18) עומדת לעבור ניתוח ארתרוסקופיה לשחזור הרצועה המחברת את הפיקה לעצם הירך בחלקה הפנימי של הברך. גיד שילקח מאזור הברך שלה ונותר מחובר מעט מתחת לברך,יועבר מתחת לעור לאזור הפיקה. הרופא יצור תעלה צרה בפיקה, דרכה יועבר הגיד והוא יקובע לאחר מכן, בעזרת בורג, לעצם הירך. כך למעשה הפיקה "נקשרת" בעזרת הגיד לחלק הפנימי של הברך ובדרך זו נמנעת פריקה של הפיקה כלפי חוץ. רציתי לדעת מה אחוזי ההצלחה שהבעיה תפתר לתמיד? מה תקופת ההחלמה הממוצעת לאחר ניתוח כזה? האם ממומלץ לעבור את הניתוח בהרדמה מלאה או מקומית היא זקוקה לניתוח כזה בשתי הברכיים האם מומלץ לעבור את הניתוחים אחד אחרי השני ובאיזה מרווח זמן? תודה

08/07/2016 | 00:46 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום אחוז ההצלחה של ניתוחים אלו תלוי מאוד בבעיה הראשונית. אם יש בעיה של גמישות יתר או בעיות מבניות אחרות להן לא מתייחסים בטיפול אז ההצלחה יורדת. ההחלמה היא הדרגתית - 6 שבועות בהגבלה של פעילות (גבס\סד) ואח"כ עוד תקופה של שיקום וחזרה לפעילות. ניתן לעבור את הניתוח בהרדמה כללית או איזורית וזה תלוי מאוד באופי של הבת שלך קשה מאוד להתנייד לאחר ניתוח דו"צ בשל ההגבלה. לכן מומלץ רגל אחת בכל פעם

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים