קרע מלא ברצועה צולבת

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

12/06/2016 | 00:42 | מאת: שאול

שלום, כרגע אני חייל במסלול קרבי בצבא. לפני שנתיים עברתי ניתוח שחזור רצועה צולבת בברך. מאז הניתוח היו לי שלוש בריחות של הברך אבל חוץ מזה הברך יציבה. לאחר הבריחה האחרונה עשיתי mri. בתוצאות הבדיקה עלה כי יש לי קרע מלא ברצועה צולבת, קרע במיניסקוס, שבר קטן בברך (לא יודע בדיוק להסביר את המיקום) והבורג בברך נכנס פנימה ושבר את העצם גם שם. לפי הרופא אני חייב לעבור שני ניתוחים. השאלה שלי היא איך זה ייתכן שאני מתפקד תפקוד מלא - רץ, קופץ, עושה מסעות, סוחב משקלים, רץ ספרינטים עם שינויי כיוון ואפילו משחק כדורסל. אני לא מרגיש חוסר יציבות בברך ואין לי אפילו כאבים!? אני יודע שרוב האנשים עם קרע ברצועה מתקשים ללכת... יכול להיות שיש טעות באבחנה ?? ואם לא אז אני חייב לעבור ניתוח ?

14/06/2016 | 17:49 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום שאול ישנם אנשים רבים שקורעים את הרצועה הצולבת, השתקמו ללא ניתוח ומתפקדים רגיל לחלוטין. השאלה שצריכה להישאל לפי הבנתי - איך הניתוח יכול לשפר את הרגשתך. באופן כללי יש רצון לשחזר את הרצועה באנשים צעירים על מנת למנוע פגיעות נוספות כמו קרעים במיניסקוס או פגיעות של הסחוס כתוצאה מבריחות או תת-בריחות חוזרות. אם כרגע אין לך תלונות כלל כנראה שאתה לא זקוק לניתוח. אם עדיין יש כאבים, נפיחויות של הברך וכו יש לשקול ניתוח. כמובן שאיני רואה את כל התמונות והפרטים חסרים. מומלץ להתייעץ עם הרופא שלך, ואם אינך בטוח לבקש חוות דעת נוספת.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים