נקע בקרסול וחשד לקרע מלא ב-ATFL

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

07/05/2016 | 21:22 | מאת: שאול

בן 26.5 לפני שנה וחצי נקעתי את הקרסול, וב-MRI שביצעתי לפני חצי שנה נמצא קרע חלקי בסינדמוזיס. ניסיתי פיזיותרפיה מספר פעמים, מה שלא מצליח להועיל. אני סובל מכאבים כרוניים בצד המדיאלי והלטראלי בקרסול הנקוע (באיזור חיבור הקרסול), יחד עם נפיחות קלה ושינוי צבע הקרסול (שהחלה בחצי שנה האחרונה) וקושי גדול מאוד בהליכה קצרה (עשרות מטרים ויותר) או בעמידה ממושכת וגם במהלך השינה אפילו. לפני מספר שבועות ביצעתי אולטרה-סאונד לקרסול, והתוצאה היא עם חדש לקרע מלא ב-ATFL. אך זה די מוזר, כי שני רופאים שונים (כולל רופא בכיר מאוד) שבדקו את ה-MRI שעשיתי דאז (כולל אבחנת הרדיולוג), קבעו שה-ATFL תקינה. מה גם, שהאבחנה שהודגמה ב- MRI לא באה כאן לידי ביטוי (הפגיעה בסינדמוזיס). השאלות שלי: עד כמה אפשר להסתמך על אמינות בדיקת ה- )US וביצועה) ביחס לMRI - בייחוד שהמצב לא השתנה מאז, כך שתהיה השתקפות כזו בבדיקה ? אגב ה-MRI בוצע בטכניקות : STIR, T1, T2, PDW, DIXON במישורים שונים ללא חומר ניגוע, והאם יש מקום לבצע שוב פעם בדיקת MRI כדי לבדוק את החשש שהועלה ב-US יחד עם העובדה שאין הטבה משמעותית במצב הקרסול? אם לא (כלומר אם אין צורך לבצע שוב MRI (, אז אילו סיבות יכולות להיות לכך שהנקע לא מחלים (בהנחה שלא מדובר כאן בתסמונת הכאב המורכב), והוא כואב הרבה מעבר לממצאי הבעיה (ואפילו גם באיזורים נוספים שאין ממצא לגביהם) בבדיקת ה- MRI ?

07/05/2016 | 22:14 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

לרוב ניתן לסמוך יותר על בדיקתה הMRI שנותנת תמונה ברורה יותר של הממצאים. לגבי סיבת הכאבים יש להתייעץ עם אורתופד בכדי לקבל אבחנה.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים