patellar medial subluxatio

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

19/03/2016 | 23:48 | מאת: עידן

שלום,אני בן 17 ולפני כ4 שנים לאחר כאבים חוזרים בברך השמאלית שלחו אותי לmri ובבדיקה אובחן כי הנני סובל מmedial subluxatio של הפיקה וpatella bipartita כמו כן המבנה האנטומי של המפרק הוא פתולוגי,הפיקה גדולה מידי ביחס לעצמות וכו'. עד היום הסתדרתי עם genutrain וטיפולי פיזיותרפיה וims ולפני חודשיים שוב חזרו הכאבים.לאחר שניסיתי שוב טיפול שמרני שכשל חזרנו לברר מה עוד אפשר לעשות והומלץ לנו על ניתוח לשחרור מדיאלי של הפיקה,אך נאמר גם שהוא לא בהכרח יספק.כמו כן בגלל הבעיה הזאת והכאבים הפסקתי לשחק כדורסל. מלבד זה גם אנחנו וגם הרופא והפיזיותרפיסט אובדי עצות בטענה שאין בספרות המקצועית מידע על הנושא ואין ידע בו.האם שמעת על מקרה כזה,או ראית או שיש לך איזושהי דרך להציע לי שתעזור לנו? תודה.

21/03/2016 | 13:11 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום עידן יש לראות עד כמה המקרה חמור ומציק. והאם ישנם עיוותים נוספים בברך או בירך התורמים לבעיה. במידה והפגיעה האנטומית משמעותית הסיכוי לשיפור ע"י חיזוקים ופיזיותרפיה הוא נמוך ואז צריך לבצע שחרור מדיאלי עם או ללא חיזוק לטרלי של הפיקה.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים