פציעת ספורט בכף הרגל

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

02/03/2016 | 13:10 | מאת: שחר

שלום, אני שחקן כדוריד ובמהלך אימון עיקמתי את רגל ימין ונפלתי ללא אפשרות לדרוך עליה. הכאב התמקד באיזור הקשת של כף הרגל בלבד, ומישוש באיזור עצם הנביקולר וקשת כף הרגל גרם לכאבים חזקים, כמו כן, החזקתי את כף הרגל במצב עקום מפני שהכאבים הופיעו כאשר כף הרגל הייתה במצב ישר. לא היה אודם, נפיחות או כתמים סגולים כלל. במיון, עברתי צילום x-ray בו לא ניתן היה לראות שבר, וקיבלתי הפנייה לC.T. ברגע האחרון הרופא ויתר על CT. קיבלתי זריקת וולטרן והרופא בדק אם אני יכול לדרוך על הרגל, אך לא הצלחתי להפעיל עליה משקל. הרופא טען כי הוא לא רואה בצילומים שבר, אך הוא גיבס לי את הרגל לשבוע ללא דריכה, וקבע פגישת ביקורת בה יורידו לי את הגבס אנסה לדרוך על הרגל. לאחר שהורידו לי את הגבס, אני יכול לסובב את כף הרגל לכל הכיוונים באופן מלא, לדרוך על הרגל וללכת (בצליעה קטנה) ללא קביים. ישנו כאב קטן באזור שהולך ונחלש עם הזמן. בשבוע הבא יש לי פגישה עם הרופא בה הוא יחליט אם אני רשאי לחזור לאימונים או שאני צריך לעבור בדיקת CT. האם לפי דעתך מדובר בשבר שישבית אותי לתקופה ארוכה? או שמדובר במתיחה בגיד או משהו אחר?

04/03/2016 | 11:12 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום שחר. לצערי למרות הפירות הרב של התלונות והבדיקה איני יכול לעזור לך ללא בדיקה גופנית ומעבר על ההדמיה. ישנה אפשרות שמדובר ב"נקע" בלבד או פגיעה קשה יותר בכוללת רצועות המשמרות של הקשת בכף הרגל ולעיתים דורש ניתוח ותקופת החלמה ארוכה. יש להמשיך בירור אצל האורתופד.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים