כאבים חזקים במרפק

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

20/01/2016 | 20:08 | מאת: שאול

שלום רב, לפני יותר משנה נחבלתי חבלה ישירה באזור שמתחת למרפק (תוך כדי נפילה, כאשר אחזתי משקל די גדול בעת הנפילה). כתוצאה מכך יש לי כאבים חוזרים באיזור הנפילה עד היום (לא באופן תמידי הם מורגשים, אלה תמיד אם אני מבצע תנועות מסוימות (קיצון החוצה מהגוף ), או כאשר זמן ממושך אני נשען על איזור המרפק ולא מזיז אותו וכו'). בחודשים האחרונים החלו אצבעות כף היד (אותו צד כמו של המרפק) לכאוב, זה התחיל באצבע מס' 2 ועם הזמן התרחבה הבעיה גם לכל שאר האצבעות (אולי מלבד האגודל), נכון לימים אלו מדובר פחות על כאב באצבעות, ויותר על תחושה של נוקשות בהן , וחוסר יכולת לבצע מטלות פשוטות באמצעותן. ולאחרונה אף נוספו כאבים (ובעיקר גירוי יתר) של איזור האמה וכף היד (לפני הזרת), ובעת הישענות זמן ממושך (למשל תוך כדי השינה) על המרפק, הוא הופך להיות "משותק" למשך מס' דקות יחד עם כאבים עזים מאוד, עד שהוא חוזר למצב של כאב המוחלש יותר, אחרי "שחרור" המרפק. בצילומים סמוך לזמן הפציעה וגם בתקופה הנוכחית לא נמצא דבר. בבדיקת EMG שבוצעה ניתנה לי האבחנה הבאה: תסמונת לכידה אולנרית דו צדדי בצורה קלה עד בינונית (למרות שביד השנייה לא מרגיש ולא הרגשתי דבר ולא היו לי תלונות כלשהן) בנוסף תסמונת התעלה הקרפלית דו צדדי בצורה קלה בלבד (ושוב, למרות שביד השנייה לא מרגיש ולא הרגשתי דבר ולא היו לי תלונות כלשהן). בנוסף, ביצעתי MRI במרפק, שהתבצע בסדרות בשלושה מישורים T1 וסדרות רגישות לנוזל ולא נמצא כל ממצא כלשהו בו (אם כי לא הוזכרו בו למשל מצבו של העצב האולנרי, אלה רק המדיאני). לדעתו של מומחה כף היד, אין לי שום ממצא חריג (גם עפ"י ה-emg), ולטענתו הכאבים נובעים מהמכה (אף עפ"י שאין שום תמיכה בכך ב-mri (לפחות בשיטה בה בוצעה) ואין מה לעשות בנידון. רופא נוסף שביקרתי אצלו המליץ לחכות עוד תקופה ולראות מה יקרה (למרות שמאז המצב רק מחמיר, ולא נהיה טוב יותר). השאלות שלי: 1. ב-EMG איבחנו בעיה דו צדדית, למרות שאין לי כל תלונות על היד השנייה כלל, וההרגשה שלי שאין ממש קשר בין התלונות שלי באיזור המרפק שנפגעתי בו. האם החבלה שעברה היד ייתכן "והעירה" את הבעיה הסמויה שקיימת בה (אותן תסמונות שאיבחנו שם), ואז החלו תסמינים שונים (כמו הבעיה עם האצבעות, אם כי מה הסיבה שהאיזור שספג חבלה ישירה – המרפק, עדיין כואב באופן עזר כל כך כפי שתיארתי) ובכלל מהי מהימנות הבדיקה הנ"ל? 2.ב-MRI לא אובחן דבר, האם אמורים היו לעלות על הבעיות שאיבחנו ב-EMG (והכי חשוב, האם ניתן לאבחן תסמונת לכידה ע"י mri ובאיזה סדרה)? אם כן, האם זה תלוי בצורה בה בוצעה ה-MRI , כיוון שהבנתי שנדרשות סדרות נוספות לשם אבחון שלם (כמו STIR ו-T2) האם אני צריך להתעקש על ביצוע Mri מלא? תודה רבה .

24/01/2016 | 04:49 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

EMG הינה בדיקה המשלימה לבדיקה הגופנית שהרופא ביצע והיא מאשרת את האבחנה ומדרגת את דרגת החומרה של הבעיה. MRI אינה בדיקה המיועדת לאבחן או לכמת תסמונות לכידה, אך לאחר שהן אובחנו ניתן לראות באמצעותם את מקומות הלחץ. הסיפור שלך אינו ברור ולא ניתן להגיע לאבחנה לפי התיאור שלך בלבד.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים