פענוח mri אחרי ניתוח בקרסול

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

16/12/2015 | 23:55 | מאת: עידן

שלום ד"ר . אני כשנה אחרי ניתוח בוסטרום קרסול שמאל. סובל מכאבים בקרסול בזמן מנוחה ובזמן מאמץ גם מרגיש שהקרסול לא יציב. עשיתי בדיקת EMG שהראתה: ניורופתיה בsuperficial nerve עשיתי מיפוי עצמות שהראה :סקולזיוס טורבו לומבלי, הדגשה בחלק הדיסטלי עצם הטיביה ובחלק האחורי עצם הטלוס- שינויים אוסטיאוארטריטיים -מצב לאחר חבלה וניתוח בקרסול שמאל. לפני שבועיים אורתופד כף רגל הפנה אותי לבדיקת MRI עם חומר ניגוד בשאלה אם יש נוירומה או שינויים שחיקתיים בטלוס. עשיתי את הבדיקה והכל יצא תקין בMRI חוץ מסעיף שרשום בו: מצב לאחר שחזור רצועת ATFL- הודגמה צלקת באזור הניתוח,הצלקת מערבת גם את הרצועה הסינדסמוסטית . ובסיכום רשום: צלקת לאחר שחזור ATFL לא הודגם גוש חשוד כנוירומה. והשאלה שלי איך בבדיקות EMG ובמיפוי עצמות מצאו דברים שבmri לא מצאו? והאם בדיקת MRI לא צריכה להיות יותר מפורטת? אשמח לשמוע את דעתך ואם תוכל לפענח את הבדיקה. תודה.

20/12/2015 | 11:59 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום עידן. מיפוי עצמות מדגיש איזורים עם פעילות יתר כמו לאחר ניתוחים ושינויים ניווניים במפרקים. EMG - מראה פעילות עצבית ואילו MRI מראה טוב רקמות רכות כמו גידים, שרירים רצועות וגם מראה בצקת בעצם. אלו 3 בדיקות שונות עם יכולת אבחון שונה לבעיות שונות. מומלץ לחזור אל הרופא המטפל עם תוצאות הMRI ולקבל אבחנה סופית.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים