סיבוב קרסול

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

13/11/2015 | 14:39 | מאת: אוריאל

היי, לפני כארבעה שבועות יצאתי לתורנות מהצבא ובתחילתה נפלתי מדרגה אחת עם המון ציוד וסובבתי את הקרסול פנימה. הקרסול קצת התנפח (ממש לא משמעותית) וכאב אבל לא בצורה דרסטית, לצערי לא יכולתי לתת לו לנוח בגלל התורנות, יכלתי לדרוך על הרגל וללכת בצורה מלאה בלי כאב. לאחר כשבוע הכאבים החריפו מעט, וכאב לי עם כל צעד שעשיתי, אך כעבור כמה ימים כאב לי רק לקראת סוף היום. היום אני כבר 4 שבועות אחרי ואני מרגיש בסך הכל בסדר, אבל סיבוב פנימה ולמטה של הקרסול כואב, ויוצאים לי המון קליקים בסיבוב מלא של הקרסול (לא יוצא ברגל השניה). עשיתי כבר רנטגן, ואין שבר, כמו כן אולטראסאונד אורתופדי שנאמר לי שאין קרעים בולטים ברצועות שכן ניתן לראות. יש סיכוי שבכל זאת קרעתי רצועה? מתי סביר שכאב כזה יעבור לחלוטין? ומתי מומלץ לחזור לפעילות ספורטיבית? תודה מראש חזור

15/11/2015 | 09:14 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום אוריאל לפי תיאורך יתכן מאוד ואכן מדובר בנקע. בד"כ טווח תקופת ההחלמה הוא בין שבועיים ל6 שבועות. קליקים צפויים וכן כאבים בתנועה המותחת את הרצועות שנפגעו. בטוח לחזור לפעילות גופנית מלאה כ 6 שבועות מהפציעה, כאבר טרם לכן ניתן לחזור לפעילות שאינה מסוכנת מבחינת יציבות הקרסול - כמו הליכה על משטח ישר, אופני כושר. במידה ועדיין אתה סובל מכאבים, נפיחויות, הגבלה בתנועה או תחושת כמעט נקע מומלץ להיבדק ע"י אורתופד

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים