לאחר ניתוח הוצאת מיניסקוס

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

04/02/2012 | 02:10 | מאת: אלון

ד"ר שלום רב, אני חייל בן 21 עברתי ניתוח אורוסקופיה בברך שמאל בשל קרע במיניסקוס בניתוח הראשון המיניסקוס נתפר, בניתוח השני הוצא בשלמותו אני מאוד חושש בעתיד מניתוחי החלפת ברך בשל השחיקה שנגרמת הבנתי שיש ניתוח חדשני של השתלת מיניסקוס מלאכותי האם זו אופציה עבורי? במידה ולא מה אפשר לעשות כדי לא להגיע לניתוח בעתיד ? תודה רבה מראש על העזרה !

27/02/2012 | 10:33 | מאת: ד"ר שניר הלר

אלון שלום, בהעדר כאבים אין אינדיקציה להשתלה של המניסקוס רק כדי למנוע בעיות עתידיות. על מנת להפחית את השחיקה מומלץ להמיר פעילות המעימסה משקל על הרגל בפעילות ללא העמסה( לדוגמה שחיה במקום ריצה). בברכה, ד"ר שניר הלר.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים