קרע בברך מיניסקוס

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

09/05/2007 | 19:54 | מאת: תרצה

בני חייל כ-4 חודשים קרבי סיים טירונות בהצלחה , ביום האחרון לעזיבה את הבסיס שיחק כדורסל עם חברים קיבל מכה בברך נפל ומאז סובל כאבים. רק אחרי חודש קיבל פיזותרפיה , והיום כמעט חודש וחצי מהמקרה החליט מומחה לאורטופד שיש קרע בברך. הסיכום של המומחה: חבלה ברך שמאל סיבובית בכדורסל. נפיחות. צולם במיון ללא שבר. קושי ביישור בעת עמידה , כיפוף מוגבל ל-110 יישור מלא בעת שכיבה. מבחן מגירה קדמי חיובי מבחן לחמן חיובי, רגישות בסדק מפרקי פנימי, מבחן אפלי מחשיד לנזק במניסקוס הפנימי. הבדיקה מתאימה לקרע של ACL ונזק למניסקוס הפנימי, ממליץ נתוח לשחזור הרצועה. עדיין לא בשל לנתוח כיוון שאין טווחים מלאים, לכן ממליץ להמשיך PT במסגרת אשפוז יום לעוד שבועיים. השאלה: מה בגודל מצב הברך , האם לגשת לנתוח איתנו ההורים לא מדברים ומה ממליצים לנו לעשות לפני הניתוח אם בכלל לעשות או מה עלינו לבקש מהצבא. תודה אשמח לתשובה

10/05/2007 | 06:29 | מאת: ד"ר איתי פניכל

תרצה שלום לפי מה שאת כותבת מדובר בפגיעה ברצועה צולבת קדמית ואחד המניסקוסים. פגיעה מסוג כזה אצל בחור צעיר מצריכה בד"כ ניתוח ארטרוסקופי לשחזור הרצועה הצולבת. התנאי להצלחת ניתוח מסוג זה הוא שהשרירים מסביב לברך חזקים ושטווח התנועה של הברך מלא- לכן הופנתם לטיפול פסיוטרפי. זמן ההחלמה מניתוח שחזור צולבת הוא סביב 6-9 חדשים בהצלחה דר איתי פניכל מומחה בכירורגיה אורטופדית מרכז רפואי רבין, קמפוס בלינסון

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים