כאב גב בחשד לספונדילוליזיס

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

02/11/2020 | 10:36 | מאת: גלי קורן

שלום רב, בני סובל לאחרונה מכאבי גב תחתון, להערכתי עקב פעילות בחדר כושר. בצילום EOS שעשה לא נראית עקמת אך רופא גב מומחה חשד בספונדילוליזיס והפנה אותנו למיפוי עצמות. אני חוששת מהבדיקת עתירת הקרינה, האם יש בדיקות אבחנתיות אחרות שניתן לבצע במקום ושיתנו תמונה מספיק טובה על מקור הבעיה?

שלום, ניתן לבצע MRI עמוד שדרה בשאלה של ליזיס אך גם מיפוי עצמות הינה בדיקה שיכולה לעזור לאבחנה אך עם חומר רדיואקטיבי. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים