כאבים ומוגבלות לאחר ניתוח הסרת גידולים בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

02/08/2020 | 15:33 | מאת: אני

שלום דר', בת 45.לפני כשלושה חודשים עשיתי ניתוח להסרת גידול ברקמות בברך וגידול שני בטיביה מקורבת עם שתל. על פניו נראה כי ההתקדמות וההחלמה תקינה אבל יש לי עדיין כאבים וחוסר גמישות, לא יכולה להתכופף, לעמוד ללא תזוזה, וללכת יותר מ - 200 מ' בערך ללא התחלה בצליעה קשה וללא תמיכה . כמו כן לאחר הליכה של כמה דקות אני מרגישה כאילו אזור הברך רדום ונוקשה. בבדיקה נכתב ישור 10 כיפוף 85 ודלדול שרירים . אשמח להסבר מה זה אומר וגם להבין למה התחושה של הנוקשות ומה עוד יש לעשות חוץ מהפיזיוטרפיה שאני מתמידה בה. תודה מראש, סימה

שלום סימה ממה שהסברת עולה כי הטווח תנועה שלך מוגבל ויש לך חולשה של השרירים. לעיתים זה צפוי לאחר ניתוח אך יש חשיבות לסוג הניתוח והוראות וציפיות המנתח לכן ממליץ לך להיות בקשר עם מנתחך וקבל ממנו תשובות לשאלות אלו. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים