נזק לרצועת ACL - הסבר

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

12/02/2020 | 21:56 | מאת: עדי

שלום ד"ר, לפני כחודש שיחקתי כדורסל במשך כמה דקות , לאחר שהפסקתי לשחק הרגשתי כאבים חזקים בברך ימין שהקרינו לכף הרגל והיה לי מאוד קשה לישר את הברך ולדרוך עליה. כיום הכאב פחת ואני יכול ליישר את הברך אך חווה מידי פעם כאבים חזקים בקדמת הברך ומאחורי הברך. אורטפד שלח אותי למ- MRI וזו התוצאה החריגה שיצאה : אותות חריגים דיפוזיים ועיבוי קל של רצועת ה-ACL , הרצועה רציפה. לסיכום: סימני נזק אינטרסטיציאלי\מתיחה ברצועת ה-ACL. אשמח לשמוע את חוות דעתך , מהן דרכי הטיפול והאם זו פציעה רצינית?

שלום עדי, הסיפור שלך לא מתאים לקרע ברצועה הצולבת. ייתכן וביצעת תנועה מסוימת שמתחה את הרצועה.לפי הפענוח לא ראו קרעים במניסקוסים או נזק סחוסי. ממליץ לך לא להמשיך לשלק כדורסל בשלב זה, להתחיל טיפול פיזיותרפי לשיקום הברך. אם תמשיך לסבול מכאבים או חוסר יציבות תפנה לאורתופד ספורט מומחה שיבדוק אותך. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים