פריקת פיקה בברך שמאל

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

18/12/2019 | 22:57 | מאת: אפרת

בתי בת ה-15 בקרוב פרקה את הפיקה בברך שמאל תוך כדי ריקוד בבית.האירוע היה בחודש יולי האחרון.נפיחות עצומה וכאבים עזים.במיון הוחזרה הפיקה למקום הברך נחבשה בתחבושת אלסטית למשך 4 ימים והמלצות שיחרור הליכה רגילה אחרי הורדת החבישה.לצערי זה לא התאפשר..כשבועיים לאחר האירוע החלה בפיזיוטרפיה שנמשכת עד היום עם שיפור קל בלבד.בדיקת u.s שבוצעה כשלושה שבועות לאחר הפריקה אצל מומחה לרדיולוגיה אבחנתית:הממצא המתואר מתאים לקרע ברצועה פטלא פמורקית מדיאלית.מאז האירוע עברו 5 חודשים ועדיין יש כאבים בצד הפנימי של הפיקה ומתחתיה.עדיין הגבל וכאב בכיפוף הברך.ההליכה איטית,קושי בלרדת ולעלות במדרגות.עדיין יש חוסר יציבות בברך המתבטא בבברך מתקפלת באופן לא רצוני עד כדי מצב של מעידה.לבית הספר הולכת עם תומך ברך מיוחד עם סיליקון שבהתחלה הומלץ ע"י אורטופד לרכוש אך בביקורת במרפאה אורטופד אחר טען שעדיף להמנע מללכת איתו.מומחה אורטופד שביקרנו אצלו איבחן אצלה גמישות יתר ואף טען בבדיקה שמבנה הפיקה תלול מדי וגם זו סיבה לפריקה והפנה אותנו ל-MRI;מודגמת בצקת לשד עצם באספקט הקידמי של הקונדיל המדיאלי של הירך הדיסטלי.בנוסף מודגם ממצא ציסטי תת קורטיקלי באיזור בגודל כ-5 מ"מ.ללא עודף נוזל פרקי.הליגמנטים המצטלבים MCL LCL-ב.מ.פ המיניסקים שמורים.פיקה,גידי הפיקה שמורים.מודגמת בצקת בארית אינה כולם המדיאלי של הפיקה באספקט הפנימי שלו,ללא עדות לקרע שלם.לסיכום:ממצאים כמתואר ייתכן מפריקת הפיקה.מומחה האורטופד שהפנה אותנו לבדיקה והיינו אמורות לחזור אליו עם תוצאות הבדיקה שוחח איתי בטלפון ואמר שרופאת המשפחה אמרה לו שהבדיקה יצאה תקינה ..שאלתי אותו אם קרא או ראה את הדיסק טען שלא אך לדבריה של רופאת המשפחה הכל תקין.אבל משהו לא נראה לי בסדר עם הברך של בתי.. אשמח ואודה לך באם לאור הכתוב אשמע את חחת דעתך.מה ההבחנה בפיענוח של ה-MRI?? בבדיקה ה-U.S אובחן קרע מלא לפי ההסבר שאמר לי המומחה לרדיולוגיה אבחנתית האם יכו להיות שההבחנה מוטעת?? כי לפי מה שנאמר הכל תקין בבדיקת ה-MRI. תוכל בבקשה להסביר לי מדוע אחרזמו רב ישנם עדיין הגבלות רבות ?מה הסיבה שיש עדיין לבתי את התופעה של ברך מתקפלת??מאוד חוששת שיגרם לה נזק לטווח הרחוק.מה הטיפול היעי לחזור לדעתך במצב כזה כדי לייצב את הברך ולגרום לביתי לחזור ולחוש ביטחון בלי חששות,לחזור לשיעורי ספור ולריקוד..

שלום, ממליץ לך לקבוע תור לאורתופד ספורט מומחה שיראה את ההדמייה ויבדוק את בתך ואז ניתו להחליט איך להתקדם. ניתן לבוא ליחידת הספורט במרכז רפואי רבין קפמוס השרון לבדיקה. תקבעי לה תור בטלפון 039372750

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים