שיברי מאמץ.... הם לא חולפים ואין שיפור

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

02/12/2019 | 00:55 | מאת: מיכל

שלום, יש לי שברי מאמץ במסרק החמישי בכף רגל. כבר חלפו 3 חודשים והם לא עוברים למרות המנוחה. האם נטילת סידן ידועה כעוזרת בהחלמה? ויטמין די אני לוקחת, אך סידן הפסקתי עקב עצירות קשה. ובמידה ויש אוסתרופורוזיס, האם זה מעלה את הסיכון שהמקום לא יחלים אף פעם? תודה מראש

היי מיכל, לא מכיר שיש השפעה חיובית של סידן על זירוז תהליך החלמה של שבר מאמץ. במידה והשבר אינו מראה סימני חיבור יש מקום לשקול התערבות ניתוחית. בברכה,

08/12/2019 | 15:20 | מאת: ורדית

אני לא כ"כ מבינה למה לרוץ לניתוח. אני סבלתי בעבר מבעיה כזו שהתאמנתי כמו מטורפת. אז קודם כל הכל חשוב במידה (אני לא אשת מקצוע חשוב להדגיש). ההגיוני שלי כהדיוטה הוא שרוב העצמות מורכבים מסידן>הסידן משפיע על צפיפות העצם-ההיקש הוא שסידן משפיע גם על שברי מאמץ.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים