עזרה בפיענוח MRI ארתוגרם

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

27/10/2019 | 14:48 | מאת: אנאל

שלום ד"ר אני אחירי תאונת דרכים ויש לי קצת מגבלה בכתף וכאבים נשלחתי לMRI הרצס האקסילרי תקין. המרווח של השרוול המסובב תקין. יש אי-סדירות קלה בלברום הקדמי ללא קרע. יש שקע קטן בראש ההומרוס האחורי עליון. יש קרע קטן בלברום האחורי האמצעי. גידי השרוול המסובב תקינים ללא קרע. גיד הראש הארוך של שריר הביצפס תקין ללא קרע. אין אטרופיה של שרירים. אין בצקת מח עצם. המפרק האקרומיו-קלביקולרי תקין. לסיכום: קרע בלברום האחורי האמצעי. אי-סדירות קלה בראש ההומרוס. צידי השרוול המסובב תקינים. אין עדותל-CAPSULITIS ADHESIVE גיד הראש הארוך של שריר הבייספס שמור. שאלתי היא מה הטיפול? כמה טיפולים צריכים לפיזיוטרפיה להבין אם צריך ניתוח או לא ? ומה חוות דעתך על הMRI האם יש צורך בניתוח?

שלום אנאל , אנחנו ממליצים על ניתוחים לפי האנמנזה ( הסיפור של הפציעה ) הבדיקה הקלינית ותוצאות ההדמייה לפי הMRI יש נזק מסוים בחלק מהסחוס בכתף . לא כל נזק כזה דורש ניתוח. כמוכן לא כל המטופלים משתפרים תחת טיפול פיזיותרפי ולא כולם נזקקים לאותו זמן שיקום . לכן ממליץ למצות את הטיפול הפיזיותרפי עד שהפיזיותרפיסט יחליט שלא ניתן לעזור לך יותר . אז כדאי להיבדק ע"י מומחה כתף לשקול את הצורך בניתוח תוכלי לפנות לבדיקה בהיעדר שיפו תחת פיזיותרפיה ביחידת הארתרוסקופיות ופגיעות ספורט תיאום תור בטלפון 039372750 בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים