תוצאת אמ אר איי לאחר פריקות כתף חוזרות

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

23/09/2019 | 12:30 | מאת: רון

פרקתי לראשונה לפני כשנה את הכתף. מאז תת פריקות חוזרת. שני אורטופד עם המליצו על ניתוח ובעקבות כל הופניתי לMRI. הוא הגיע ורציתי לדעת מה מומלץ לפי התוצאות. של כתף ימין: HROGRAPHY הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול T1, T2, SPIR במישור קורונלי, אקסיאלי וסגיטלי לאחר הזרקת גדוליניום מדולל לתוך המפרק. התוויה: אירוע פריקת כתף. השוואה: אין. ממצאים: כמות טובה של החומר הניגודי בתוך המפרק. ללא הדגמת קרע בלברום. הסחוס המכסה שמור. הדגמה תקינה של הגידים המסובבים ושל גיד הביצפס. מרקם ונפח השרירים תקינים. הרצועות הגלנו-הומרליות תקינות. מודגמים שינויים תגובתיים קלים במפרק האקרומיו-קלביקולרי עם הרחבה של המרווח המפרקי עד 0.7 ס"מ (גבול עליון של הנורמה) ונוזל בכמות קטנה בתוך המרווח. לא הודגם ממצא חריג נוסף בשאר המבנה הגרמי. לסיכום: 1. ללא הדגמת נזק לברלי או נזק טיפוסי לאחר פריקת כתף. 2. שינויים תגובתיים/נזק כרוני קל במפרק האקרומיו-קלביקולרי - לקורלציה קלינית. קטגוריה: 2

שלום רון, חדשות טובות . אין נזק במפרק הכתף. זה יכול להעיד על זה שפרקת ולא נגרם נזק אך לדעתי יותר סביר שלא פרקת אלא היו לה תת נקיעות או פשוט גמישות יתר במפרק. ישנה שחיקה קלה במפרק בין עצם הבריח לעצם השכמה . ממליץ לך לבצע טיפול פיזיותרפי לחיזוק וייצוב גידי הכתף. להימנע מתנועות שגורמות לתחושה פריקה עד חיזוק השרירים. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים