משככי כאבים לאורך זמן וכדורי סטרואידים כטיפול בדלקת בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

10/07/2019 | 16:24 | מאת: ניר

שלום רב, אני בן 20 וסובל מכאבים בברך ימין כבר תקופה ארוכה מעל שנה וחצי. לעתים הכאבים פוחת חזקים ולעתים יותר חזקים. אך אין ממצא חד משמעי לגבי הכאבים לא באולטרה סאונד ולא בmri. לאחרונה ביצעתי טיפול קצר בכדורי פרדניזון כטיפול לפריחה שהייתה לי מסתבר שהכדורים מאוד עזרו לברך. התחלתי במינון של 30 מג וכל 3 ימים ירדתי ב10 מג. אך כשהגעתי ל10 מג הרגשתי שהכאבים מתחילים לחזור (אמנם פחותים מבעבר אך חזרו). רציתי לדעת האם מומלץ לנסות שוב לעשות סאשן של טיפול בכדורים אלו כיוון שהם היחידים שממש הצלחו להוריד את הכאב משמעותית? אם כן כמה היית ממליץ? דבר נוסף במידה ואני מעוניין לקחת כדורים נגד הכאבים באופן די עקבי (כמעט כל יום) על איזה כדור היית ממליץ שגם יעשה הכי פחות נזק לגוף? האורתופד שלי המליץ על נקסין האם זה נכון ואפשרי לקחת אותו לאורך זמן? אשמח לתשובה תודה רבה!

שלום ניר, עקב כך שבעייתך מתמשכת ואין טיפול שעזר באופן משמעותי לאורך זמן ממליץ לך לבוא להיבדק ביחידת ספורט מככז רפואי רבין קמפוס גולדה. עם הפנייה מאורתופד בקופ"ח. ייתכן והבדיקה תניב סיבה לכאבים ונציע טיפול מתאים. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים