פגיעת ספורט בכרית השומן ביצוע זריקות והתייעצות על המשך טיפול

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

09/06/2019 | 20:33 | מאת: ניר

שלום רב, יש לי פציעה בכרית השומן ככל הנראה... סובל ממנה כבר שנה וחצי. זה כולל כאבים בהתכופפויות ירידה במדרגות (עליה ללא כאב) הליכות ארוכות ועמידה ממושכת. הייתי אצל הרבה פיזיותרפיסטים שונים, אורתופדים, עשיתי דיקור וזריקות שונות (PRP ואורטוקין בטווחי זמן שונים) עם הזמן היו שיפורים כאלו ואחרים. אך עדיין פחות או יותר אותם כאבים. הייתה זריקה אחת שעשיתי של PRP לכרית השומן שממש נתנה לי הקלה משמעותית למשך תקופה בערך חודש חודש וחצי. אך חזרתי על אותה זריקה ולא היה אותו שיפור. כרגע סיימתי טיפול של 4 זריקת אורטקין לברך (ממש שבוע שעבר) אך אני לא ממש מרגיש את השיפור, וכרגע הכאב אפילו טיפה התחזקה (כנראה בגלל הזריקה כי זה פוחת קצת עם הזמן). בגדול, אני אמור ללכת לקורס מסויים בצבא בקרוב ורוצה להתחיל אותו עם כמה שפחות כאבים. האם אתם ממליץ לנסות זריקת קורטיזון לכרית השומן, הבנתי שזה טיפול אפשרי לפציעה הזו ויכול לתת הקלה משמעותית או אפילו לפתור את הבעיה. אבל בהתחשב בזה שעברתי כמות מסויימת של זריקות ברובן ללא ממש שיפור האם הקורטיזון יכול לעזור? תודה רבה!

היי ניר, חסרים לי נתונים האם ביצעת MRI ? האם הייתה חבלה או פציעה בברך?

10/06/2019 | 22:00 | מאת: ניר

היי ביצעתי 2 mri בהפרשים של שנה אחד מהשני בשניהם ללא ממצא משמעותי , רואים בראשון קצת סמנים דלקתיים באיזור הפיקה שבשני כבר אין ויש קצת דלקתיות בכרית השומן הברך ללא חבלה הפציעה התרחשה עקב עומס אימונים מה דעתך? האם זריקת סטרואידים יכולה להועיל במצב כזה? אפילו לתת הקלה לתקופה שוב מציין שאני עדיין תחת ההשפעה של הזריקות אורטקין אז אני נותן לה עדיין הזדמנות אבל אולי אפשר לשלב

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים