תוצאות MR ARTHROFRAPHY

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

24/03/2019 | 14:57 | מאת: יואב

שלום, עברתי MR ARTHROFRAPHY של כתף ימין לאחרונה (לאחר פציעת הכתף בעת הרמת משקולות שהובילו לכאבים והגבלה בתנועת הכתף) וכעת הגיעו התוצאות ואני אשמח לדעת מה הן אומרות (לצערי הביקור שלי אצל הרופא המטפל רחוק): הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול SPIR,T2,T1 במישור קורונלי,אקסיאלי וסאגיטלי, וכן בטכניקת MR ARTHRO לאחר הזרקת גדלניום מדולל לתוך המפרק. 1.אין עדות לשינויים מלשד העצמות 2. ROTATOR CUFF- ללא עדות לקרע. מצב טרופי של השרירים שמור. 3. גיד ביצפס ללא שינוים פתולוגיים. אין עדות לSLAP. 4.במפרק האקרומיו-קליביקולרי- הודגמה בצקת לשדית בקצה הדיסטלי של עצם הבריח עם שינויים ציסטיים סובכונדרלים וסינגל נוזלי בתוך המפרק. הצד האקרומיאלי של המפרק הודגם תקין. 5. היחס הגלנו-הומרלי שמור. 6. הלברום הקדמי והאחורי ללא שינויים פתולוגיים. בסיכום: ממצאים במפרק אקרומיו-קליביקולרי כמתואר- על רקע של אוסטאוליזיס? לאחר חבלה? קטגוריה 2. אודה לכל מענה. תודה רבה!

25/03/2019 | 11:52 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי יואב נשמע שלא קיימת בעיה במפרק הכתף כלל לפי הmri, אלא בעיה במפרק שמעליו, הרי הוא המפרק אין עצמות עצם הבריח והאקרומיון..חפש בגוגל תמונה. נשמע לי כשיוניים משניים לפגיעה ישנה . בכל מקרה קצת מנוחה וקירור יעזרו בינתיים. תן לכתף הזדמנות להחלים ותחזור לפעילות רקאחרי החלמה ועם סרגל מאמצים ולפי הכאבים רפואה שלמה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים