צלעות סדוקות/שבורות? כיצד והיכן להיבדק? ממה להימנע ומה אסור?

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

20/02/2019 | 20:19 | מאת: נירית

שלום רב, לצערי לפני שבוע וקצת מישהו (לא בכוונה) חזק מאוד מחץ אותי בצורה נוראית (כמו מפצח אגוזים) עם המרפקים משני צידי הצלעות (שכבתי על הגב). אמנם זה לא שייך ישירות לפציעות ספורט, אבל אני מגיעה מתחום המחול והפגיעה הזו מרגישה קצת כמו הידוק עז בג'ודו/קראטה או בפוטבול למשל, ולא ידעתי באיזה פורום לכתוב. תוך כדי הפעולה המוחצת שנעשתה עליי, ישר נהיה לי כאב בצד שמאל שלא חלף מאז. הוא עצמו חשב שאולי שבר או סדק לי צלע/צלעות. היתי מבוהלת מאז ולא הלכתי לבדוק וגם קראתי שאין הרבה מה לעשות במקרה כזה. אתמול הרגיש לי שהכאב החריף וכמו כן אני מרגישה נפיחות שלא שמתי לב אליה קודם. כואב לי כל הזמן באופן ססטי, ויותר כשאני יושבת דווקא אם כי גם לשכב לא נח. בהתחלה גם הרגשתי מעין בועות מבפנים, קשה לי להסביר. ביומיים האחרונים כואבים לי גם מאוד השרירים, בעיקר בבית שחי שמאל וכל הצד, וגם השכמה והגב (בנוסף אני אני אחרי אפיזודת גב). אני משערת שכאבי השרירים נוצרו כתוצאה מהפגיעה ותפיסות של כל הצד או אפילו שינוי מנח באופן בלתי מודע שמוסיף ללחץ על האזור. מה עליי לעשות? האם עליי להיבדק? (זה בכל זאת קרה לפני כשבוע). אם כן היכן ולאיזה רופא ללכת? האם אני אמורה להימנע מפעולות מסויימות? אני יכולה לשכב רק על הגב כרגע (על הצדדים לא נח). זה לא כואב ברמה מטורפת מאוד (יש לי סבילות לכאבים) אבל כואב מציק כל הזמן, בצלעות שמאליות תחתונות. אני אובדת עצות מה עושים במקרה כזה, מעולם לא היתה לי חבלה בצלעות. כמו כן יש לי נטייה לשברי מאמץ, לדוגמא מהליכה מאומצת מאוד כאבים חזקים בעקבים, ואני תוהה אם זה לא קרה (מעבר לנזק שגרם מי שעשה לי זאת), גם כתוצאה מחולשה בעצמות/אוסטאופורוזיס. אודה לכל תשובה/עצה!! תודה רבה. מודאגת מאוד

21/02/2019 | 16:47 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי נירית ממליץ לפנות לרופא המשפחה לבדיקה והחלטה על המשך הבירור או הטיפול

25/02/2019 | 23:48 | מאת: נירית

תודה! האם יש משהו שאני אמורה להימנע ממנו? מבחינת פעילות ספורטיבית למשל (אני מורה למחול, מנסה לא לזוז יותר מדי כרגע). הכאבים בינתיים התפשטו לגב, צד, זרוע, שכמה. וכיצד אני יכולה לסייע לריפוי? תודה

21/05/2022 | 12:34 | מאת: לב דניאלה

כמה זמן החלמה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים