האם נחוץ ניתוח או מספיק טיפול שמרני לקרסול?

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

28/11/2018 | 19:06 | מאת: נתנאל

מפענוח בדיקת אמ.אר.אי נמצא קרע חלקי ברצועת atfl של קרסול ימין וחוסר סדירות של הרצועה. אך יש כאבים וחוסר נוחות בצד החיצוני של הקרסול וקצת כלפי מעלה וגם בצד הפנימי שלו. מהן אפשרויות המשך הטיפול והסרת הכאבים והאם יש צורך בניתוח?

01/12/2018 | 09:01 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי נתנאל נשמע שנקעת את הקרסול, מצב של קרע בדרגות שונות של הרצועה המתוארת אצלך. יכול להתבטא בחוסר יציבות וכאבים. ממליץ לעבוד על חיזוק השרירים סובבי הקרסול ועל היציבה ותחושת המרחב (פרופריוספציה). כדאי לקבל כיוון כללי מפיזיותרפיסט. בד״כ אלו מצבים שלא דורשים טיפול ניתוחי אלא אם מוצו אפשרויות הטיפול הלא ניתוחיות רפואה שלמה יובל

02/12/2018 | 17:28 | מאת: נתנאל

ראשית תודה על תגובתך. נקעתי את הקרסול הזה בערך 8 -10 פעמים לאורך השנים, הנקע האחרון היה לפני קצת יותר מחצי שנה להערכתי ובו הקרסול הסתובב דווקא לצידו הפנימי. האם לאור כל הנתונים, אפשר לעשות פעילות ספורטיבית עם חבישת מגני קרסול במקביל לתרגילי חיזוק, כל זאת ללא חשש להחמרת הפציעה?

03/12/2018 | 19:53 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי נתנאל לשאלות כאלה ניתן לענות רק לאחר בדיקה קלינית ועיון בהדמיה במרפאה. ניתן לקבוע תור למרפאת כף הרגל דרך המוקד לזימון תורים

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים