החלמה משבר טיביה פלטו

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

28/04/2018 | 16:16 | מאת: איתמר ס

שלום רב, ביוני 2017 במהלך משחק כדורגל סובבתי ונפלתי על ברך שמאל. האבחון היה שבר טיביה פלטו שצקר 4, ללא קרע ברצועות. הוחלט על טיפול ללא ניתוח, הייתי 4 שבועות עם גבס מלא ועוד 5 שבועות עם סד צירים. אחרי 9 שבועות השבר התאחה לחלוטין וחזרתי ללכת. עפי הרופאים גם טווח התנועה חזר להיות תקין לחלוטין. עשיתי מס טיפולי פיזיוטרפיה שאלתי האם הגיוני שהיום, 8 חודשים לאחר שחזרתי ללכת, עדין כואב לי כשאני מנסה לנתר או לרוץ? זה אמור לעבור מתישהו? אגב אני בן 42. ומאוד רוצה לחזור לרוץ.. תודה רבה על תשומת הלב

29/04/2018 | 07:34 | מאת: ד"ר יואב רוזנטל

שלום רב, כאבים 8 חודשים אחרי שבר בברך הם תופעה שכיחה. כדאי להמשיך בטיפולים לחיזוק השרירים החוצים את הברך (בעיקר ה 4 ראשי). כמובן, שיש לוודא כי השבר החלים בעמדה תקינה. בהצלחה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים