שחיקת סחוס ארתרוסקופיה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

15/04/2018 | 17:05 | מאת: GAL

שלום רב אני בן 51 ספורטיבי.לאחר שהופיעו כאבים בברך שמאל(ללא מכה או טראומה) וכדורים לא הועילו הופנתי למיפוי ואח"כ לMRI,שני אורתופדים שראו את הצלום והפענוח טענו שהסחוס שחוק משמעותית ושבמקרה שלי ארתרוסקופיה לא תהיה יעילה,המליצו על זריקת חומצה אלורנית שלא עזרה וטפול שמרני-הפחתת עומסים שנראה לי די בזבוז זמן ושלא נותנים פתרון יעיל.האם ארתרוסקופיה יכולה באמת להזיק כפי שטענו?האם לא כדאי לראות בעיין מבפנים מה מצב הברך?האם יש פתרונות נוספים(קראתי קצת על הנעליים האפוסתרפיות,זריקה ביולוגית,שפעול תאי סחוס אבל לא התרשמתי שמשהו מכל אלו הוא יעיל) מה דעתך? בברכה

22/04/2018 | 21:05 | מאת: ד"ר יואב רוזנטל

שחיקת סחוס של הברכיים יש לאבחן בצילום ברכיים בעמידה. לא במיפוי ולא ב MRI. האם זו ההדמייה שבוצעה? אם אכן שחיקה מתקדמת, אין טעם בארתרוסקופיה או בהזרקת ח. היאלורונית, לדעתי. בהתאם לרמת השחיקה, אני ממליץ על טיפול פיזיותרפיה (ואפשר גם לנסות APOS). ב

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים