טיפול בעצב פרונאלי פגוע - פוט דרופ

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

18/02/2018 | 18:12 | מאת: אלכס

דר' שלום, אני בן 52 נהג מסחרי. יש לי פוט דרופ בגלל פגיעה תפקודית בעצב פרונאלי, דבר הגורם לי כאבים עזים ברגל ימין מהברך ועד כף הרגל וחוסר יכולת להפעיל את כף הרגל. לפני חודש עברתי ניתוח נוירו-כירורגי באיכילוב להסרת גנגליון ציסט ושחרור העצב הפרונאלי. הניתוח עבר בצורה תקינה אולם הבעייה לא נפתרה וכך גם המשך הכאבים העזים ברגל. לדברי המנתח, העצב הפרונאלי תקין ושלם מבחינה פיסית אולם פגוע מבחינה תפקודית ולא מעביר אותות חשמליים ונדרש זמן לשיקום. אני מקבל ליריקה. עדיין לא התחלתי בפיזיוטרפיה. שאלותיי הן: 1. האם העצב הפרונאלי יכול להשתקם ולחזור לתפקד כבעבר ? 2. מה זמן השיקום הצפוי, אם בכלל ? 3. מה ניתן לעשות עוד כדי לפתור את הבעיה ? פיזיותרפיה ? 4. איזו פעילות גופנית מומלצת לטיפול בבעיה ? 5. האם קיים ניתוח נוסף לשחזור / שיקום העצב הפרונאלי ? לקיחת עצב ממקום אחר בגוף ? 6. הליריקה לא עוזר לי בשיכוך הכאבים. אילו משככי כאבים מומלצים ? אודה לתשובתך.

20/02/2018 | 09:53 | מאת: ד"ר יואב רוזנטל

שלום רב, ישנם מספר גורמים אשר יכולים לגרום לפגיעה תפקודית בעצב הפרונאלי. אינני יודע במקרה שלך, מה הוא הגורם. הגורם ישפיע על סיכויי ההחלמה ומשכה. אני מניח שהוא קשור לסיבה אשר בגינה נותחת. מומלץ להפנות את השאלות לרופא אשר נתח אותך. בינתיים כדאי ללכת עם סד דיקטוס ולהמשיך פיזיותרפיה, כדי למנוע קיצור של גיד האכילס ושמירה על טווחי התנועה של הקרסול

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים