כאבים בשוק אחרי פעילות ספורטיבית

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

26/03/2017 | 12:30 | מאת: דוד

אני רץ ״מתחיל״ בחודש האחרון רץ יום כן יום לא 3 קמ +משחק כדורסל חובבני. יום רביעי אני נח. בשישי האחרון שיחקתי כדורסל והתחלתי להרגיש כאבים בשריר התאומים למרות זאת המשכתי במשחק בסיומה הרגשתי כאבים חזקים יוצר וכרגע אני מתקשה ללכת על הרגל . קשה לי לבצע מתיחה בשריר השוק ולכן אני בעיקר מפנה את המאמץ לרגל שמאל כדי ללכת . מה מומלץ לעשות ?

01/04/2017 | 22:16 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

האם הכאבים הופיעו באופן פתאומי כמו מכה בשריר או בצורה הדרגתית. יתכן ומדובר בקרע שריר. לרוב הכאב משפר בתוך שבוע- שבועיים. ומומלץ לבצע תרגילי מתיחות לשריר. מצב הדורש התערבות טיפולית או ניתוחית הוא קרע של גיד אכילס ורצוי להבדיל בין שני המקרים. אם יש ספק יש לפנות לרופא.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים