האם פעילות גופנית על בסיס יומיומי עלולה להזיק?

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

06/02/2017 | 00:50 | מאת: יאיר

שלום בן 43, לא מעשן. עם עודף משקל לח"ד גבולי, לא מטופל בתרופות. אני עושה הליכות של שעה, 4-5 פעמים בשבוע. רציתי לנסות להעלות את התדירות לכל ימות השבוע. האם יש עם זה בעיה? האם זה עלול להזיק למערכת כלשהי בגוף (שלד, לב)? זה יכול להזיק מבחינת לחץ הדם? יש צורך בימי מנוחה או כל עוד מדובר בפעילות אירובית אין צורך? אציין שבדיקת אקו במאמץ תקין (בוצע בגלל גלי T הפוכים, אך זה כנראה המצב הרגיל אצלי). תודה

06/02/2017 | 20:31 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

פעילות כמו הליכה היא פעילות גופנית שאינה כרוכה בעומסים שאינם פיזיולוגים על העצמות והמפרקים. לכן כל עוד אינך סובל מכאבי שרירים או מפרקים הגורמים לך להפסיק מהפעילות אין בכך נזק. מומלץ ללכת עם נעלי התעמלות טובות. מבחינת הלב הפעילות הגופנית מועילה, הפעלת השרירים גורמת ליצור כלי דם קטנים המזינים את השרירים ובכך מסייעים אף להפחתת לחץ הדם.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים